fbpx

V rámci opatrení proti chladnému počasiu, IOM Slovensko (IOM) distribuovala 700 osobných balíkov, ktoré pozostávali z hygienických potrieb a teplého oblečenia, s cieľom naplniť základné životné potreby zraniteľných skupín ľudí z Ukrajiny.

Winterization WM

Hasiči z Dobrovoľného hasičského zboru mesta Prešov doručili humanitárnu pomoc ľuďom v núdzi z Ukrajiny. Foto © Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) 2023.

Bundy, rukavice, ponožky, prikrývky, ako aj šampóny, sprchové gély, zubné pasty a kefky boli doručené do regionálnych centier po celom Slovensku tak, aby sa k nim zraniteľné skupiny, najmä matky s deťmi a starší ľudia, mohli jednoducho dostať v rôznych lokalitách.

Počas zimných mesiacov IOM distribuovala humanitárnu pomoc do týchto cantier a organizácií: Centrum COMIN Nitra, Komunitná nadácia zdravé mesto v Banskej Bystrici, Ukrajinská spilka v Žiline, Dobrovoľný hasičský zbor mesta Prešov, HotSpot Košice, Kultúrne centrum Aktivity v Trenčíne, Registračné centrum Michalovce a na hraničných priechodoch vo Vyšnom Nemeckom a v Ubli.

Viac informácií o humanitárnej pomoci: 

Hygienické a kuchynské potreby uľahčia každodenný život ľuďom utekajúcim pred vojnou 

Humanitárna pomoc ľuďom z Ukrajiny 

Viac ako tisícka ľudí v Poprade a Kežmarku, ktorí utiekli pred vojnou, dostala hygienické balíky

Humanitárna pomoc s hygienickými balíkmi pomáha ľuďom utekajúcim pred vojnou pokryť základné potreby

Teplé oblečenie pomáha ľuďom v núdzi pri prechode slovensko-ukrajinskými hranicami 

Viac informácií o tom, ako IOM Slovensko pomohlo ľuďom z Ukrajiny po eskalácií vojny: 

Prehľad pomoci IOM Ukrajine - Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) Slovensko

S podporou:

logo ro korea flag