fbpx

V sérii podcastov Aj my sme tu doma spoznáte viaceré krajiny sveta v rozhovoroch s ľuďmi, ktorí sa v nich narodili, vyrastali a neskôr sa rozhodli žiť na Slovensku. Učiteľom sú určené odporúčania na sprievodné aktivity k podcastom a tipy, ako využiť ich potenciál v globálnom vzdelávaní mladých ľudí.

Logo Podcasty IOM Slovensko

V nových podcastoch IOM Slovensko hostia predstavia Indiu, Nepál, Kazachstan, Severné Macedónsko a Ukrajinu a prezradia zaujímavosti o svojej domovine, kultúre, zvykoch a tradíciách, sviatkoch alebo gastronómii. Dozviete sa aj, aký zaujímavý predmet pre našich hostí charakterizuje a pripomína im rodnú krajinu.

Podcasty vytvorila IOM Slovensko v spolupráci s bilingválnym Gymnáziom C. S. Lewisa v Bratislave a jeho študentmi, ktorí hosťom kladú zaujímavé otázky a sami zisťujú, čo vedia o ich krajine.

Stránka Podcasty IOM Slovensko: https://iomslovakia.podbean.com.

Podcasty IOM Slovensko nájdete tiež v Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts a ďalších podcastových platformách.

Tipy na aktivity s podcastmi

Pre pedagogických pracovníkov IOM Slovensko vytvorila tipy na aktivity s podcastmi, ktoré môžu využiť napríklad vo vzdelávaní študentov stredných škôl: ako predstaviť podcasty, ako s ich pomocou zistiť a rozšíriť vedomosti o rôznych krajinách, ako viesť diskusiu o živote v týchto krajinách, o migrácii a o cudzincoch na Slovensku.

Titulná strana - Sprievodné aktivity k podcastom IOM Slovensko

Stiahnite si Tipy na sprievodné aktivity.

Logo ISF-AMIF

Migračné informačné centrum IOM na podporu integrácie cudzincov na Slovensku (Fáza X, individuálny projekt). Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou z Fondu pre azyl, migráciu a integráciu. Fondy pre oblasť vnútorných záležitostí.