fbpx

Zaujímavým hosťom diskusného večera EMN Utečenecký tábor – môj domov bol Kilian Kleinschmidt, ktorý v rokoch 2013 – 2014 riadil utečenecký tábor Za'atari pod správou UNHCR v Jordánsku. Na podujatí 4. júla 2017 v Kine Lumière v Bratislave predstavil inovatívne myšlienky, o. i. že by sme o utečeneckých táboroch mali začať rozmýšľať ako o budúcich mestách.

Pozrite si videozáznam diskusie s Kilianom Kleinschmidtom:

Vizitka: Kilian Kleinschmidt

IOM - Foto profil Kilian Kleinschmidt

Medzinárodný aktivista, odborník na humanitárnu pomoc a prácu s utečencami s 25-ročnou praxou vo viacerých krajinách, krízových oblastiach a utečeneckých táboroch, v ktorých pôsobil ako úradník Organizácie Spojených národov (OSN), humanitárny pracovník a diplomat. Je zakladateľom a výkonným riaditeľom startupu Innovation and Planning Agency (IPA), ktorý chce podnietiť zmenu v marginalizovaných častiach sveta s využitím dostupných technológií a know-how. V súčasnosti prináša do sektora humanitárnej pomoci mnohé neortodoxné partnerstvá, technológie a spôsoby financovania. Je poradcom pre vlády, medzinárodné organizácie a pre spoločensky prospešné podniky.

Pred diskusiou bol premietnutý dokumentárny film Salam Neighbor o živote v utečeneckom tábore Za'atari a videovstup režisérov tohto filmu Chrisa Templa a Zacha Ingrasciho, ktorí ako vôbec prví filmári v histórii získali povolenie bývať mesiac priamo v tábore a dokumentovať tamojší život.

Viac informácií o diskusnom večere.

Diskusný večer sa uskutočnil v rámci 5. ročníka vzdelávacieho seminára EMN o migrácii Napĺňanie potrieb nútených migrantov v 21. storočí.

Diskusný večer a vzdelávací seminár uskutočnila Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) ako koordinátor Národného kontaktného bodu (NKB) Európskej migračnej siete (EMN).

logo emn new sk