Bratislava, 12. januára 2023 – V roku 2022 Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) päťnásobne rozšírila svoje kapacity, aby mohla pomáhať ľuďom utekajúcim pred vojnovým konfliktom na Ukrajine.

Bratislava, 30. novembra 2022 – Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) ako národný koordinátor Európskej migračnej siete (EMN) v Slovenskej republike organizuje konferenciu EMN Dôstojné pracovné podmienky ako nástroj boja proti modernému otroctvu. Konferencia sa uskutoční 1. decembra 2022 v Bratislave.

Bratislava, 19. októbra 2022 – Mobilné tímy psychológov a sociálnych pracovníkov poskytujú starostlivosť o duševné zdravie a psychologickú a sociálnu podporu ľuďom na úteku pred vojnou na Ukrajine v ôsmich krajoch Slovenska.

Bratislava, 18. októbra 2022 – Od prvých dní vojny IOM buduje kapacity kľúčových pracovníkov a dobrovoľníkov, ktorí pomáhajú ľuďom utekajúcim z Ukrajiny na Slovensko, v boji proti obchodovaniu s ľuďmi.

Bratislava, 5. augusta 2022 – Ľudia unikajúci pred vojnou sa najčastejšie pýtajú, či prídu o dočasné útočisko na Slovensku, ak vycestujú na Ukrajinu za svojimi príbuznými.

Bratislava, 20. júla 2022 – Vyplýva to zo 4. správy Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) o mobilite ľudí, ktorí prichádzajú z Ukrajiny na Slovensko, o ich potrebách, zámeroch a oblastiach, v ktorých sú zraniteľní.

Ženeva, 10. mája 2022 – Podľa najnovšej správy Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) prekročil počet vnútorne vysídlených ľudí v dôsledku vojny na Ukrajine hranicu osem miliónov.

Bratislava, 1. apríla 2022 – Život cudzincov na Slovensku môžete lepšie spoznať vo videách, ktoré vytvorili traja influenceri v spolupráci s Medzinárodnou organizáciou pre migráciu (IOM). Učitelia môžu využiť videá vo vzdelávaní o migrácii.

Bratislava, 18. marca 2022 – Zástupkyňa generálneho riaditeľa Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) pre operácie Ugochi Danielsová navštívi od 18. do 21. marca 2022 Slovenskú republiku.

Bratislava, 17. decembra 2021 – V sobotu 18. decembra si pripomíname Medzinárodný deň migrantov.