fbpx

Global Migration Film Festival, ktorý organizuje IOM každoročne vo vyše 100 krajinách sveta, sa tento rok na Slovensku spojil s Medzinárodným festivalom dokumentárnych filmov Jeden svet. Vytvorili samostatnú filmovú sekciu Svet v pohybe, v ktorej premietli štyri filmy o živote ľudí na úteku, o vnímaní a prijímaní migrantov v krajinách Európy a ako sa mení a rozdeľuje spoločnosť pod vplyvom migrácie.

K projekciám filmov sa pridali aj dve režisérske diskusie s tvorcami filmov Český Alláh a Salam Neighbor.

Filmy a diskusie v sekcii Svet pohybe navštívilo 15. a 16. októbra v Kine Lumière v Bratislave celkom 272 ľudí.

Festivalové filmy:

IOM - GMFF 2017 - Poster film Český Alláh

Český Alláh
Viac informácií o filme.

IOM - GMFF - Poster film Bod varu / Boiling Point

Bod varu
Viac informácií o filme.

IOM - GMFF - Poster film Salam Neighbor

Salam Neighbor
Viac informácií o filme.

IOM - GMFF - Poster film Utečenci: Kto ich potrebuje? / Refugees: Who Needs Them?

Utečenci: Kto ich potrebuje?
Viac informácií o filme.

Zaujímavé momenty z festivalu

Privítanie divákov na Global Migration Film Festival 2017 v Kine Lumière v BratislavePrivítanie divákov na Global Migration Film Festival 2017 v Kine Lumière v Bratislave.

Odovzdanie ocenenia Zuzane Piussi, ktorej film Český Alláh zvíťazil na festivale Jeden svet v súťažnej kategórii Slovenský dokumentOdovzdanie ocenenia Zuzane Piussi, ktorej film Český Alláh zvíťazil na festivale Jeden svet v súťažnej kategórii Slovenský dokument.

Diskusia divákov so Zuzanou Piussi, režisérkou filmu Český AlláhDiskusia divákov so Zuzanou Piussi, režisérkou filmu Český Alláh.

Online diskusia publika s Chrisom Templom, jedným z tvorcov filmu Salam NeighborOnline diskusia publika s Chrisom Templom, jedným z tvorcov filmu Salam Neighbor.

O festivale:

IOM       Človek v ohrození       Filmový festival Jeden svet       Kino Lumière       Veľvyslanectvo Holandského kráľovstva v Bratislave

Filmy Global Migration Film Festival boli premietnuté počas 18. ročníka festivalu Jeden svet vo filmovej sekcii Svet v pohybe, ktorá vznikla v spolupráci Človeka v ohrození a Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM). Sekcia bola súčasťou Global Migration Film Festival, ktorý organizuje IOM. Realizáciu festivalu v októbri 2017 na Slovensku podporilo Veľvyslanectvo Holandského kráľovstva v Bratislave.