fbpx

Thajsko je známa dovolenková destinácia. Čo sa však deje mimo pohľadov turistov v jeho prístavoch a na mori? Ako vyzerá moderné otroctvo v rybárskom priemysle? Pozývame vás na slovenskú premiéru filmu Na hladine, ktorý zachytáva skutočné príbehy moderného otroctva v rybárskom priemysle.

Film uvedieme 4. júla 2023 o 19.30 hod. v Kine Mladosť v Bratislave v rámci 9. ročníka Vzdelávacieho seminára EMN o migrácii: Ochrana migrantov v zraniteľných situáciách. Vstup na podujatie je zdarma.

Banner - Premietanie filmu v rámci Vzdelávacieho seminára o migrácii 2023: Na hladine

O filme Na hladine (Buoyancy):

Príbeh kambodžského tínedžera, ktorého predali na nútené práce na thajskú rybársku loď, vyráža dych. Je svedectvom o sociálnej nespravodlivosti postaveným na príbehu dospievajúceho chlapca, ktorého ľudskosť je vystavená skúške. Táto podmanivá dráma vrhá svetlo na hrôzy, ktoré práve v tejto chvíli prežíva mnoho ľudí.

Film premietneme so slovenskými a anglickými titulkami.

Trailer filmu:

https://youtu.be/Z_bu10Ao-oM

Lístky na premietanie:

Lístky s voľným vstupom budú k dispozícii v Kine Mladosť (Hviezdoslavovo námestie 17, Bratislava) v deň podujatia od 18.30 hod.

Pošlite ďalej:

Film predstavujeme aj na Facebooku a LinkedIne IOM Slovakia, dajte o ňom prosím vedieť aj svojim priateľom:

Facebook: https://www.facebook.com/events/630624968998205

LinkedIn: https://www.linkedin.com/events/buoyancy-nahladine-premietanief7077982943943516162/

Viac informácií:

O ďalšom programe seminára EMN pre verejnosť nájdete na webovej stránke www.emnseminar.sk.

 

logo emn new sk

Premietanie filmu financuje Európska únia a spolufinancuje Ministerstvo vnútra SR v rámci aktivít Európskej migračnej siete (EMN), ktorú na Slovensku koordinuje Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM).